latinica  ћирилица
26/08/2019 |  09:30 ⇒ 09:55 | Аутор: СРНА

Брчко: "Kуп нада" освојили Поповски и Ђокић

Чланица Тениског клуба Динамо из Панчева Душица Поповски и члан Тениског клуба "Сол" из Брчког Филип Ђокић побједници су 23. Међународног тениског турнира за пионирке и пионире "Куп нада 2019".
Тениски турнир за пионирке и пионире - Фото: СРНА
Тениски турнир за пионирке и пиониреФото: СРНА

Душица Поповски рекла је новинарима да, иако је конкуренција била јака, успјела је да одбрани прошлогодишњу титулу.

- Задовољна сам. Предстоји ми учешће на турнирима до 12 година и надам се да ћу наставити да постижем добре резултате - каже шампионка.

На турнирима до 12 година учествоваће и Филип Ђокић, који се спрема и за такмичење у КУП-у Србије.

- Шампионска титула ми много значи, нисам је очекивао. Труд се исплатио и задовољан сам како сам играо - каже побједник "КУП-а нада" у конкуренцији пионира.

Директор турнира Томислав Ђокић рекао је новинарима да је на турниру учествовало осамдесет дјечака и дјевојчица узраста до десет година са простора бивше Југославије и шире.

- Турнир је и промоција тениса и овај пут успјешо је одиграо ту улогу. Многи се већ распитују гдје се могу уписати и учланити. У тениском клубу ΄Сол΄ нови чланови имаће бесплатну обуку наредних петнаест дана - навео је Ђокић.

Члан Управног одбора Тениског савеза Републике Српске Давор Шолаја рекао је новинарима да је овај турнир један од четири најбоља турнира за дјецу у Европи, те да ће постати и заштитини знак Брчког.

- Градоначелник дистрикта обећао је помоћи да би овај турнир остао у Брчком и постао дио спортске традиције града, која би била уврштена и у његову туристичку карту - истакао је Шолаја.

Међународни тениски турнир за дјецу до десет година "КУП нада 2019" први пут одржан је у Брчком, а организатор је био Тениски клуб "Сол".