latinica  ћирилица
26/08/2019 |  09:49 | Аутор: СРНА

Повријеђено 13 лица у 44 саобраћајне незгоде

На подручју Полицијске управе Бањалука током викенда догодиле су се 44 саобраћајне незгоде у којима је повријеђено 13 лица, саопштено је из ове управе.
Полицијска управа Бањалука - Фото: РТРС
Полицијска управа БањалукаФото: РТРС

Седамдесетпетогодишњи пјешак повријеђен је у саобраћајној незгоди која се догодила у суботу, 24. августа, у 20.30 часова у Улици Симе и Илије Партала у Бањалуци.

У овој незгоди учествовао је аутомобил "пасат" којим је управљало лице чији су иницијали Д.В. из Бањалуке.

Увиђај на мјесту незгоде обавили су припадници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Бањалука, а обавијештен је дежурни тужилац бањалучког Окружног јавног тужилаштва који није излазио на лице мјеста.

Двадесетчетворогодишњи возач аутомобила "голф" чији су иницијали Д.С. из Прњавора, те двадесетдвогодишњи сувозач повријеђени у саобраћајној незгоди када је то возило слетјело са коловоза на регионалном путу Прњавор-Челинац, у мјесту Дренова, општина Прњавор.

Увиђај на лицу мјеста обавили су припадници Полицијске станице Прњавор, а обавијештен је дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука који није излазио на лице мјеста.

Из Полицијске управе Бањалука позвали су возаче да поштују саобраћајна правила и прописе, нарочито оне који се односе на ограничења брзине кретања возила.

Возачима је поручено и да не започињу и не управљају у саобраћају под дејством алкохола и опијата, да вожњу прилагоде условима и стању на путевима те да одговорним понашањем заштите себе и друге учеснике у саобраћају.