latinica  ћирилица
26/08/2019 |  10:43 ⇒ 10:46 | Аутор: СРНА

У Далмацији на мети хулигана страни туристи и лица друге боје коже

Хрватски портали пишу о новом нападу на стране туристе у Далмацији, током ког су претучени Аустријанци, уз подсјећање на низ недавних напада на туристе у Сплиту и Задру, те на српске туристичке раднике.

Групу од петоро туриста, од којих је четворо из Аустрије, а једна хрватска држављанка, брутално је напало обезбјеђење познатог ноћног клуба "Карпе дием бич" који се налази на Пакленим острвима поред Хвара.

Аустријски држављанин /34/ стигао је са пријатељима у ноћни провод и на улазу у клуб речено им је да је од пола четири улаз слободан.

Када су покушали уђу у наведено вријеме обезбјеђење им је тражило све више и више новца, што је на крају довело до жестоких батина, након којих су аустријски држављани побјегли на брод, а неки су завршили код доктора.

Претходно је у Задру нападнута група туриста из Холандије, а један од нападача користио је чак телескопску палицу.

Један од нападнутих је Холанђанин поријеклом из БиХ и увјерен је да су и њих напали радници обезбјеђења.

Претходно им је запријећено да "причају тише и иду кући". Након вербалне препирке, један од нападача је из џепа извукао телескопску палицу и кренуо на туристе, па је дошло до физичког обрачуна након којег је интервенисала полиција.

У Сплиту су недавно брутално нападнути тамнопути туристи из Француске. Хулигани у црним мајицама туристима су викали да су мајмуни и трчали за њима.

Пролазници су видјели "дечка црне боје коже како са друштвом трчи, а за њима десетак момака у црним мајицама".

Момци у црним мајицама скочили су на два млађа странца црне боје коже и гађали их флашама. Стигли су их и ударали рукама, ногама, чиме год су стигли, "испребијали су их на мртво име", навели су свједоци...

Хрватски портали скрећу пажњу да је веома повећан број инцидената у Далмацији али и цијелој Хрватској према лицима друге националности, друге боје коже или другог држављанства.