latinica  ћирилица
26/08/2019 |  11:14 ⇒ 11:16 | Аутор: klix.ba

Званични извјештај полиције о убиству у Сарајеву: Ухапшена двојица малољетника

Сарајевска полиција саопштила је у званичном извјештају да је у недјељу у 19:25 сати обавијештена ИВ ПУ да је у улици Техерански трг, општина Нови Град Сарајево, дошло до туче између више особа.

Изласком на мјесто несреће утврђено је, да је од задобијених повреда смртно страдао Р.О., рођен 1998.године у Сарајеву, гдје је и настањен. Смрт су констатовали љекари Завода за хитну медицинску помоћ Кантона Сарајево.

Такође, у наведеној тучи један малољетник, рођен 2001. године је задобио повреде, а љекарска помоћ му је указана у КЦУ у Сарајеву.

Због постојања основа сумње да су учествовали у тучи са смртном посљедицом двије малољетне особе рођене 2002. и 2003. године су лишене слободе и предате у просторије Јединице за осигурање објекта и задржавање особа лишених слободе МУП-а Кантона Сарајево.

Увиђај су обавили тужилац Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево, полицијски службеници Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево и овлаштени судски вјештак медицинске струке. Након завршене криминалистичке обраде, особе лишене слободе ће уз извјештај бити предата у надлежност Кантоналном тужилаштву.

С обзиром да су особе лишене слободе малољетници, због заштите интереса дјеце и малољетника у кривичном поступку, није саопштено више информација.