latinica  ћирилица
26/08/2019 |  11:58 ⇒ 12:06 | Аутор: СРНА

Москва спремна да допринесе рјешењу за Космет

Питање Косова и Метохије од велике је важности за стабилност региона, а Русија је као стална чланица Савјета безбједности УН спремна да допринесе рјешењу у оквиру међународног права, истакао је руски амбасадор у Србији Александар Боцан-Харченко у разговору са предсједником Србије Александром Вучићем.
Вучић и Боцан-Харченко (Фото: predsednik.rs) -
Вучић и Боцан-Харченко (Фото: predsednik.rs)

Вучић је нагласио да се залаже за стварни компромис у рјешавању питања Косова и Метохије, али да не очекује скори наставак дијалога Београда и Приштине, с обзиром на таксе на робу из централне Србије и ситуацију на приштинској политичкој сцени.

Предсједник Србије и амбасадор Русије разговарали су данас о билатералним односима и регионалној ситуацији и сагласили се да српско-руски односи напредују у складу са обостраном жељом, саопштено из прес-службе предсједника Србије.

Саговорници су се сагласили и да ће потписивање споразума о слободној трговини између Србије и Евроазијске уније, које се очекује 25. октобра, дати нови квалитет будућој сарадњи јер омогућава слободно кретање робе, услуга и радне снаге и приступ Србије тржишту од око 180 милиона потрошача.