latinica  ћирилица
26/08/2019 |  12:25 ⇒ 12:45 | Аутор: СРНА

Радојичић: Хемофарм важан за привреду (ФОТО)

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић изјавио је данас да је за овај град изузетно важно да има производне субјекте као што је Хемофарм наводећи да ће у пословним зонама понудити објекте и парцеле за нове инвеститоре који ће покренути производњу
Радојичић у посјети компанији Хемофарм (Фото: www.facebook.com/mrradojicicigor/) -
Радојичић у посјети компанији Хемофарм (Фото: www.facebook.com/mrradojicicigor/)

- Хемофарм је репрезентативан у сваком смислу - због запошљавања наших грађана, виших примања радника у односу на просјек и савремених технологија. Ово је производни субјект који има позитивне трендове и намјеру даљег инвестирања и повећања производње, што ће за посљедицу имати и већи број радника, а то је изузетно важно за локалну заједницу - рекао је Радојичић новинарима послије посјете фармацеутској компанији Хемофарм у Бањалуци.

Он је подсјетио да је Хемофарм као друштвено одговорна компанија поклонила једно дјечије игралиште у Бањалуци.

- Ту акцију смо покренули 2017. године и Хемофарм је у насељу Обилићево донирао дјечије игралиште. Учесник су бројних акција које град организује и сада смо разговарали о другим друштвено одговорним активностима у којима имамо заједнички интерес - истакао је Радојичић.

Он је најавио да ће у наредна два мјесеца понудити нове просторе за инвеститоре у Пословној зони Рамићи.

- Очекујемо да у септембру још два субјекта заврше изградњу објеката и да почну са производњом. У септембру ћемо понудити и првих 20.000 квадрата у новој пословној зони код Јелшинграда и тражићемо озбиљне инвеститоре с циљем да добијемо и нова радна мјеста - каже Радојичић.

Према његовим ријечима, Градска управа ће и наредних година наставити да нуди простор и локације за инвестиције за производне субјекте јер је у услужном сектору већ много запослених и присутан тренд раста.

Директор Хемофарма Бањалука Саша Урошевић захвалио је Радојичићу на посјети и што је препознао ову компанију као значајан сегмент за бањалучку привреду.

- Разговарали смо о развоју, инвестицијама и заштити животне средине. Хемофарм Бањалука је од оснивања 2003. године за врло кратко вријеме прешао успјешан пут и тренутно је лидер на тржишту лијекова у БиХ. Постати лидер значи агилност, константно унапређење, посвећеност и инвестиције - рекао је Урошевић новинарима у Бањалуици.

Он је додао да су у овој години само у производњу инвестирали око четири милиона КМ.

Према његовим ријечима, компанија Штада која је власник Хемофарма, је препознала бањалучки огранак као потенцијал за развој и инвестиције.

- И у наредном периоду биће значајних инвестиција у правцу удвостручавања тренутних капацитета. Све што смо урадили, учинили смо у складу са принципима одрживог развоја, што значи да смо водили рачуна о заштити животне средине. Прошле године смо инвестирали око милион евра у погон за прараду отпадних вода, тако да и на тај начин бринемо о здрављу наших грађана - рекао је Урошевић.

"Хемофарм" Бањалука тренутно има 185 запослених, а Урошевић је нагласио да ће повећање производних капацитета и тржишног учешћа довести и до новог запошљавања.