latinica  ћирилица
26/08/2019 |  13:56 ⇒ 13:58 | Аутор: СРНА

Вучић - Мекалистер: Србија спроводи веома успјешне економске реформе

Србија спороводи веома успјешне економске реформе, а прогрес у сфери економије је најјаснији, констатовали су данас предсједавајући Одбора за спољне послове Европског парламента Дејвид Мекалистер и предсједник Србије Александар Вучић.
Вучић и Мекалистер (Фото: predsednik.rs) -
Вучић и Мекалистер (Фото: predsednik.rs)

Мекалистер је поздравио нове инфраструктурне пројекте, истакавши да они утичу на укупни економски напредак земље и позитивно оцијенио напредак у функционисању рада Скупштине Србије након што су прихваћене примједбе Европске комисије.

Он је нагласио да је неопходно радити на реформи изборног закона, саопштено је из Службе предсједника Србије за сарадњу са медијима.

Вучић је истакао да ће Србија наставити да спроводи унутрашње реформе у складу са оцјенама и препорукама институција ЕУ, првенствено из Извјештаја Европске комисије, али и из Резолуције Европског парламента о напретку Србије, посебно у области владавине права.

Он је навео да је Србија спремна за усвајање приједлога за побољшање изборног процеса.

- Када је ријеч о раду парламента, у појединим аспектима постојао је простор за напредак и стога су препоруке усвојене. Нацрт медијске стратегије, који је израђен на врло транспарентан и инклузиван начин, упућен је Европској комисији на мишљење. Овим документом биће осигурани услови за наставак реформе у области медија и унапређење слободе изражавања - рекао је Вучић.

Предсједник Србије нагласио је да Београд чврсто подржава дијалог о нормализацији односа са Приштином под окриљем ЕУ, али да је наставак разговора могућ тек након укидања такси.