latinica  ћирилица
26/08/2019 |  14:13 ⇒ 14:13 | Аутор: ТАНЈУГ

Милојевић: Мирно спавајте, тензија је нормална

Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић признао је да постоји велика тензија и притисак пред реванш против Јанг Бојса у Београду за Лигу шампиона.
Владан Милојевић - Фото: nezavisne novine
Владан МилојевићФото: nezavisne novine

- О важности меча не би требало посебно да причам... Противник је озбиљан и квалитетан. Респектујемо Јанг Бојс, а сада нас чека друго полувреијме на нашем стадиону, који ће бити испуњен до посљедњег мејста. Постоји притисак, али спортисти смо и ако хоћемо да играмо на овом нивоу морамо да се носимо са тиме - рекао је Милојевић на конференцији за медије на стадиону "Рајко Митић".

Милојевић никада није поражен на "Маракани" са "црвено-бијелима" за више од две године у квалификацијама, нити елиминисан у борби за групну фазу.

- Не бавим се том статистиком, не знам колики утицај има на то. Занима ме само сутрашња утакмица, ништа више - "закопчан" је по правилу тренер Звезде.

Не мисли и да је предност Црвене звезде што ће се играти на природној трави, за разлику од првог дуела у Берну (2:2) на вјештачкој подлози.

- Да ли ће то имати утицај? Нисам сигуран, мислим да немамо предност са те стране.

Милојевић се још једном осврнуо колики значај на њега је имао Адолф Хитер, тренер који је поставио стазу успјеха у Јанг Бојсу.

- Значајан човјек у мојој каријери и пријатељ је Ади Хитер, отворио ми је правац филозофије. Волио бих да сви мирно спавамо, не видим зашто не би било тако и сада ако добро радимо. Хитер је узео титулу са Јанг Бојсом, ради одлично и са Ајнтрахтом... Поручио бих навијачцима, мирно спавајте - закључио је он.

Реванш утакмица плеј-офа за ЛШ Црвена звезда - Јанг Бојс игра се у уторак од 21 сат на стадиону "Рајко Митић".