latinica  ћирилица
26/08/2019 |  15:42 | Аутор: СРНА

Сплит: Дјевојка се јавила за чување дјетета, одузели јој пасош и пријетили смрћу

Полицијска управа сплитско-далматинска поднијела је Државном тужилаштву кривичну пријаву против двоје држављана Хрватске због сумње да су искориштавали осамнаестогодишњу држављанку БиХ која се јавила на оглас за чување дјетета, а којој су потом одузели пасош и пријетили смрћу.
Сплит (Фото: Wikimedia) -
Сплит (Фото: Wikimedia)

У саопштењу из ове управе се наводи да је ријеч о двадесетдеветогодишњаку и тридесетогодишњакињи који се сумњиче да су починили крвично дјело трговина људима на штету држављанке БиХ.

Како се наводи, држављанка БиХ се 12. јула јавила на оглас за чување дјетета и дошла у Хрватску у договору са поменутим лицима који се сумњиче да су јој том приликом одузели пасош и одбили да га врате.

Након тога су је, како се истиче, поред договореног посла чувања дјетета, искориштавали и за друге послове.

- За обављени рад није била плаћена, те се није могла слободно кретати без њихове пратње, а наведено је било пропраћено и пријетњама смрћу од двадесетдеветогодишњака - наводе из полиције.

У саопштењу се додаје да је држављанка БиХ 23. августа успјела да побјегне из стана и да позове полицију. Пружена јој је љекарска помоћ, те је утврђено да није повријеђена.

Двадесетдеветогодишњак и тридесетогодишњакиња су након криминалистичке обраде у првој Полицијској станици Сплит уз кривичну пријаву спроведени у притвор.