latinica  ћирилица
26/08/2019 |  15:54 ⇒ 21:10 | Аутор: СРНА

Министарство: Законски обустављена рјешења приједорске Скупштине

Влада Републике Српске је у складу са законом обуставила четири рјешења Скупштине града Приједора којима су разријешени дотадашњи и именовани нови чланови градске Комисије за избор и именовања и Одбора за жалбе, саопштено је из Министарства управе и локалне самоуправе Српске.
Министарство управе и локалне самоуправе - Фото: РТРС
Министарство управе и локалне самоуправеФото: РТРС

- У вези саопштења предсједника градских одбора политичких партија које чине већину у Скупштини града Приједора, а односи се на обустављање четири рјешења Скупштине града, обавјештавамо јавност да су све одлуке донесене у складу са законом и да их је донијела Влада Републике Српске - наводи се у саопштењу.

Предсједници градских одбора политичких партија које чине већину у Скупштини града Приједора саопштили су да градоначелнику Миленку Ђаковићу мјесецима сметају одлуке скупштинске већине коју чине СНСД, СДС, СДА, ПДП, Демос И ДФ.

Они су упитали министрку управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејлу Решић зашто је оспорила наведена рјешења када су се, као скупштинска већина, позвали на чланове градског статута на које се позивао Ђаковић када је смјењивао начелника Одјељења за стамбено-комуналне послове прије истека мандата.