latinica  ћирилица
26/08/2019 |  17:12 ⇒ 19:43 | Аутор: СРНА

Предсједништво БиХ сутра о именовању Тегелтије

Именовање предсједавајућег Савјета министара једина је тачка дневног реда за сутра заказане ванредне сједнице Предсједништва БиХ.
Предсједништво БиХ - Фото: РТРС
Предсједништво БиХФото: РТРС

Из Предсједништва БиХ саопштено је да ће сједница бити одржана у 13.00 часова.

Сутрашња ванредна сједница заказана је на захтјев српског члана Предсједништва БиХ Милорад Додика са једном тачком дневног реда - именовање Зорана Тегелтије за предсједавајућег Савјета министара.

Срни је у кабинету српског члана Предсједништва БиХ речено да је Додик захтјев за одржавање ванредне сједнице послао Комшићу и бошњачком члану Предсједништва Шефику Џаферовићу по генералном секретару ове институције Зорану Ђерићу.

У Додиковом захтјеву је наведено да су чланови Предсједништва на сједници одржаној 20. августа постигли усмену сагласност о одгађању 37. ванредне сједнице Предсједништва са тачком дневног реда именовање предсједавајућег Савјета министара.

Уколико чланови Предсједништва именују Тегелтију, одлука о томе биће достављена у даљу процедуру Комисији Представничког дома парламента БиХ за припрему избора Савјета министара.

Централна изборна комисија БиХ је 22. августа, поступајући по захтјеву Предсједништва БиХ као органа надлежног за именовање предсједавајућег Савјета министара, утврдила да Тегелтија испуњава потребне услове за именовање прописане Изборним законом.

Агенција за истраге и заштиту завршила је 23. августа провјеру истинитости информација које је Тегелтија навео на обрасцу изјаве ЦИК-а и извјештај о томе упутила Предсједништву.