latinica  ћирилица
26/08/2019 |  19:53 ⇒ 19:55 | Аутор: Б92

Лајовић у другом колу УС Опена

Српски тенисер Душан Лајовић са 3:0 је без већих проблема савладао белгијског тенисера Стива Дарсиса и пласирао се у наредну фазу Грен слема у Њујорку.
Душан Лајовић - Фото: ТАНЈУГ
Душан ЛајовићФото: ТАНЈУГ

Лајовић и Дарсис су водили напет дуел у првом мечу УС Опена, иако почетак баш и није говорио да ће бити тако, пошто је Лајовић брзо освојио два гема и повео са 2:0.

Међутим тада се Дарсис буди, враћа брејк, а потом узима и сервис гем.

Имао је Лајовић предност од 5:4 и 40:0, али је све то прокоцкао и дозволио Дарсису да одбрани сервис и изједначи, али је Душан поново стекао гем предности добром игром на свом сервису, а онда и да присвоји први сет резултатом 7:5.

И други сет је био готово идентично занимљив и напет, углавном се брејк није дозвољавао, али је све то Душан прекршио у четвртом гему када је повео са 3:1 и тај брејк потврдио одличним сервисом у наредном гему.

Послије неколико гемова у којима је потпуно јасно било ко је био бољи тенисер, Душан успијева да крунише добру игру освајањем другог сета и долази надомак великог успјеха.

Управо се то и догодило послије пола сата игре, пошто је са 6:3 Лајовић освојио трећи сет и успеи да елиминише искусног Белгијанца за пласман у наредну фазу такмичења.

Душан ће у другом колу играти са бољим из дуела Јанко Типсаревић - Денис Кудла.