latinica  ћирилица
26/08/2019 |  20:11 ⇒ 22:22 | Аутор: Б92

Типсаревић елиминисан послије четири сета и два медицинска тајм аута

Српски представник Јанко Типсаревић поражен је са 6:3, 1:6, 6:7, 1:6 од Дениса Кудле у првом колу Грен Слема у Њујорку.

Први сет је одлично почео за Јанка Типсаревића, он је имао предност првог сервиса и одмах је искористио освојивши гем без изгубљеног поена.

Наставио је са сјајном игром и у другом гему када је направио брејк, да би у трећем ипак погријешио и дозволио Кудли да му узврати истом мјером.

Међутим, Јанко је поново сјајно одиграо и вратио брејк предности у гему број четири, да би до краја имао још три сервис гема и сва три уписао себи како би освојио први сет и дошао до лијепе предности.

У другом није баш најбоље почео, пошто је први гем припао Американцу, а и први поен другог гема је освојио исти играч и успио у гему број четири да направи брејк и поведе са 3:1.

Убрзо се игра Јанка Типсаревића "распала" и Кудла је са лаганих 6:1 освојио други сет и дошао до изједначења.

Јанко се није предавао. Чак је морао да затражи медицински тајм аут почетком трећег сета... Успио је да одигра онако како треба, да поведе са 4:1 и дође до изгледне прилике за освајање трећег сета.

Ипак, Денис Кудла је натјерао Типсаревића да направи неколико грешака, да не искористи све шансе које су му се указале, па је тако "отјерао" овај дуел до тај-брејка у коме је поново каскао за српским тенисером, па на крају ипак славио у овом "маратонском" сету.

Почетак четвртог сета се није много разликовао и већ трећи гем је био онај који публику подиже са сједишта.

Типсаревић је чак пет пута морао да вади кестење из ватре спашавајући Кудлине брејк лопте, на крају је у томе и успио, да би наредни гем глатко изгубио на сервису америчког тенисера.

Послије другог медицинског тајм аута, Денис Кудла успијева да направи брејк и поведе са 3:1 у четвртом сету, да би већ у наредном гему на свом сервису потврдио тај брејк и тако дошао до веома лијепе предности која га може погурати ка наредној фази такмичења.

До краја сусрета је освојио још два гема без већих проблема и пласирао се у друго коло УС опена гдје ће му противник бити српски тенисер Душан Лајовић.