latinica  ћирилица
26/08/2019 |  21:55 ⇒ 21:56 | Аутор: СРНА

Почели Сусрети младих Републике Српске

Министарка породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић отворила је вечерас у Требињу манифестацију 23. Сусрети младих Републике Српске, која је окупила око 250 учесника из Српске и региона.
Требиње-Сусрети младих Републике Српске - Фото: СРНА
Требиње-Сусрети младих Републике СрпскеФото: СРНА

- Током пет наредних дана млади ће имати прилику да се друже, упознају једни друге и отклоне предрасуде уколико их имају, али и да присуствују различитим едукативним, информативним и спортским садржајима, као и излетима - рекла је Давидовићева на отварању скупа у амфитеатру манастира Херцеговачка Грачаница на Црквини.

Она је истакла да је ријеч о лијепој регионалној манифестацији и да су зато Влада Републике Српске и ресорно министарство пружили финансијску и организациону подршку овом скупу, а да је град Требиње увијек добар домаћин.

- Програм је разнолик и сигурна сам да ће учесници понијети најљепше успомене из овог лијепог града - рекла је Давидовићева.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић истакао је да је Требињцима драго да се ова манифестација по седми пут одржава у Требињу.

- Посебно је драго нашој омладини која је носилац активности, а ми као Градска управа смо ту да подржимо њихове идеје - рекао је Ћурић.

Он је додао да Граска управа много помаже младима кроз разне пројекте у виду стипендија и програма запошљавања.

Предсједник Омладинског савјета Републике Српске Никола Стјепановић навео је да су гости стигли из Србије, Македоније, Црне Горе, Словеније и Русије.

- Садржај ових сусрета је превенствено едукативни, али и културни и забавни, а мото ових сусрета је реформа образовања - истакао је Стјепановић.

Манифестацију је подржала и Влада Србије.

- Ова је један задатак за све нас, па чак и за моје министарство да се угледамо и организујемо нешто овакво - рекао је државни секретар Министарства омладине и спорта Србије Дарко Станић.

Омладинци ће ове године засадити симболична 23 дрвета у требињском градском парку, те отворити и своју канцеларију у Требињу.

Ријеч је о највећем окупљању младих у Српској са едукативно-спортско-забавним садржајима, које организују Омладински савјет Републике Српске, уз подршку Министарства породице, омладине и спорта Српске и Града Требиња.

Циљ манифестације, која ће трајати до 30. августа, јесте да подстакне младе из Српске на умрежавање, креативан рад и дружење кроз забаву и интерактивно учење.