latinica  ћирилица
26/08/2019 |  22:25 ⇒ 22:28 | Аутор: СРНА

Додику Плакета за изузетан допринос у развоју општине Пале

Српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику додијељена је Плакета за изузетан допринос развоју општине Пале.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Ово признање додијељено је Додику вечерас на сједници Скупштине општине Пале, поводом крсне славе локалне заједнице - Велике Госпојине, а биће му уручено накнадно.

Појединачне награде начелник општине Пале Бошко Југовић вечерас је уручио Миломиру Драганићу за допринос у области привреде и запошљавања, Миломиру Провићу за промоцију општине у области туризма, Ивани Церовић за допринос у области културе, Милици Божић за допринос у области образовања и учења страних језика и Ани Чегар за хуманитарну и едуковану подршку.

На свечаној сједници СО уручена су признања и заслужним колективима - Систем квалитас за промоцију општине у обављању дјелатности техничко испитивање и анализа, као јединствене дјелатности у региону, Конект пипл за подршку и развој пољопривреде и заната, те Нео вита за допринос у области здравствене заштите.

За сутра у 19.30 часова планирана је свечана академија поводом 800 година аутокефалности Српске православне цркве, а организатори су Митрополија дабробосанска, општина Пале и Филозофски факултет Универзитета у Источном Сарајеву.

Обиљежавање Дана општине и крсне славе у сриједу, 28. августа, почеће литургијуом у 9.00 часова у Цркви Успења Пресвете Богородице, потом ће услиједити литија и дефиле улицама Пала, након тога полагање вијенаца на централном спомен-обиљежју, те ломљење славског колача и ручак у салону Станишић у 12.00 часова.

У 18.00 часова планирано је отварање Меморијалног кошаркашког турнира "Богдан Боћа Лучић" на спортским теренима Станица Пале, у четвртак, 29. августа, на Јахорини почиње Пикси куп, а у петак, 30. августа, у 19.00 часова концерт Културно-умјетничког друштва Младост.

Госпојинске свечаности биће завршене Меморијалним турниром у женској одбојци "Веселинка Слијепчевић Обрадовић" у Спортско-пословном центру Пеки.

ЈУГОВИЋ: ПОНОСНИ НА РЕАЛИЗОВАНЕ ИНФРАСТРУКТУРНЕ ПРОЈЕКТЕ

Начелник Пала Бошко Југовић рекао је, на свечаној сједници Скупштине општине, да је локална власт поносна на реализоване инфраструктурне пројекте.

- Много смо урадили, а ради се још. Дванаест објеката је у градњи, имамо седам уговорених, а за седам су у току тендерске процедуре - навео је Југовић.

Он је истакао да ће сви његови кораци бити усмјерени на добробит становника Пала и изразио увјерење да ће за идућу славу имати још много чиме да се похвале.

Према његовим ријечима, између осталог, у плану је градња парка на Палама, ширење обданишта, градња моста према Лукама, довођење инвеститора у Пословну зону Фамос, гдје, како каже, постоји најава два потенцијална.

- Много тога ће бити изазов, али само изазови могу дати резултат - нагласио је Југовић.

Предсједник СО Пале Синиша Ласица рекао је да је између двије славе урађено много, те да је ово развијена средина.

- Треба нам више становника, али по напретку смо град. Имамо чиме да се похвалимо - истакао је Ласица.

Он је нагласио да су Пале једна од ријетких општина у Српској гдје је буџет усвојен једногласно.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић навео је да је општина Пале једна од најважнијих за град јер има највише становника од свих шест градских општина, а највећа је и када је ријеч о привреди и потенцијалима у тој области.

Према његовим ријечима, заслуге општине Пале су велике јер је у одређеном времену овдје формирана скупштина града и завод за изградњу града, који је био веома значајан у послијератном периоду када су грађена нова насеља за спас сарајевских Срба који су били приморани да изађу.

Вуковић наглашава да се 25 година касније може рећи да су Пале оствариле огроман раст и истиче да је град Источно Сарајево увијек био дио развојних пројеката у овој општини.

Он је додао да су раније градили факултете, спортску дворану, а ове године обезбиједили средства за градњу атлетске стазе на Стадиону "Влајко Петровић" и за Културни центар гдје ће издвојити 200.000 КМ.