latinica  ћирилица
27/08/2019 |  18:16 | Аутор: СРНА

ХНС: Бошњачка политика гура БиХ на руб институционалне кризе

Политички представници хрватског народа окупљени око Хрватског народног сабора БиХ позивају на дијалог и договор у спровођењу споразума лидера изборних побједника о начелима формирања власти да би биле елиминисане даље опструкције које наносе штету угледу и функционисању БиХ, те грађанима.
ХНС (Фото: hnsbih.ba) -
ХНС (Фото: hnsbih.ba)

- Одгађање именовања кандидата за предсједавајућег Савјета министара системски се угрожава спровођење Споразума лидера изборних побједника о начелима успостављања власти и показује неодговорност бошњачке политике која свјесно гура земљу на руб институционалне и политичке кризе - саопштено је из ХНС-а.

Из ХНС-а наводе да је непоштивање Споразума о начелима успостављања власти јасно игнорисање бирачке воље и забрињавајуће рушење демократских начела, које је противно настојањима за стабилизацију и развој БиХ.

- Блокада напретка политичким уцјенама угрожава спровођење договора који је задобио широку подршку међународне заједнице и резултирао вјеродостојном перспективом интеграција БиХ у ЕУ и НАТО савез - истичу из ХНС-а.

Напомињу да ХНС БиХ неће посустати у залагањима за потпуну равноправност хрватског народа са осталим конститутивним народима БиХ, нити ће се уморити од одлучног дјеловања у правцу међународних интеграција и спровођења реформи које су у интересу БиХ.