latinica  ћирилица
27/08/2019 |  22:39 ⇒ 28/08/2019 | 08:56 | Аутор: РТРС

Црвена звезда (опет) у Лиги шампиона (ФОТО/ВИДЕО)

Фудбалери Црвене звезде одиграли су неријешено са Јанг бојсом (1:1) у реванш мечу плеј - офа квалификација, што им је било довољно да се пласирају по други пут узастопно у групну фазу Лиге шампиона.
Црвена Звезда-Јанг бојс (Фото:MN Press) -
Црвена Звезда-Јанг бојс (Фото:MN Press)

Сад се тек видило колики је Звезда донијела капитал из Берна након првог меча (2:2), јер већи број голова у гостима одвео их је у Лигу шампиона!

Иако утакмица није имала висок квалитет, Звезда је урадила оно што се од ње очекивало, пласирала се у групну фазу најелитнијег клупског такмичења на планети, и тако себи обезбиједила још шест "великих" утакмица ове јесени, али и значајну финансијску ињекцију, од најмање 15 милиона евра.

Звезда-Јанг бојс (Фото:MN Press)

Кореографија "Делија" још једном је запањила све, показале су присталице Звезде да су међу најбољима на планети....

Црвена Звезда-Јанг бојс(srceenshot/Arena Sport)

Преко 50.000 гледалаца било је "вјетар у леђа" изабраницима тренера Владана Милојевића, који су и више него опрезно ушли у дуел, па ће остати забиљежено да послије првих 45 минута игре Звезда није имала шут у оквир гола.

Звезда-Јанг бојс (Фото:MN Press)

Ипак, све то врло брзо се заборавило, јер услиједио је напад који је донио ерупцију на "Маракани". Марин је гурнуо лопту у празан простор, Родић одлично заврнуо, а Алекса Вукановић главом погодио за 1:0.

Имао је Јанг бојс само неколико минута прије тога велику прилику, захвањујући неспретној интервенцији Борјана, лопта је шетала по пречки, потом гол линији Звездиног гола, али није ушла у мрежу.

Ипак, "бојси" се враћају у игру у 83. минуту. Ударац Јанке са 16 метара, лопта погађа Бена, мијења смјер, и завршава иза леђа изненађеног Борјана, за 1:1.

Ишли су гости на све или ништа, велики притисак је био гостију у пет минута судијске надокнаде, али Звезда је издржала и велико славње могло је да крене. Звезда је у Лиги шампиона....."Маракана" чека неког од великана, прошле године Ливерпул, Наполи, ПСЖ,  сада може Реал, Барса, Манчестер....