latinica  ћирилица
28/08/2019 |  14:05 ⇒ 19:55 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Институције Српске могу донијети сваку одлуку којом штите интересе Републике (ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да институције Српске поводом блокаде која долази из политичког Сарајева могу донијети сваку важну одлуку којом би заштитиле Републику, институције и грађане.
Предсједница Српске Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Предсједница Српске Жељка ЦвијановићФото: РТРС

- Ово је блокада цјелокупног политичког живота, демократије, спровођења изборних резултата, а односи се на опструкцију којом треба да се стави ван снаге или да се изигнорише изборна воља бирача у Републици Српској. То је нешто о чему треба да расправљају институције Српске - рекла је Цвијановићева новинарима у Дервенти.

Она је навела да је све могуће урадити уколико власти у Српској препознају да за тим постоји потреба, а дефинитивно постоји, како су то рекли српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и многи други званичници у Републици Српској.

- Досадило нам је малтретирање које долази из Сарајева, досадиле су нам све те изгубљене шансе које смо могли да претворимо у добре шансе, многи преговори који су јалови и ничему не доприносе. Губите вријеме, одлазите на састанке, договарате се и на крају од тога нема ништа - рекла је Цвијановићева.

Предсједница Српске каже да у Сарајеву ствари функционишу тако што дође један политичар и каже да нешто може, онда дође други и каже да то не може, што је, оцијенила је она, политичка игра у којој нема политичке памети.

Цвијановићева је подсјетила да Република Српска има стабилне и јаке институције у којима се расправља о свим важним питањима, доносе све важне одлуке, утврђују приоритети и, у крајњем случају, дефинишу мјере за различита питања и проблеме са којима се суочава.