latinica  ћирилица
29/08/2019 |  14:42 ⇒ 15:25 | Аутор: РТРС

Информација о загађења у Инцелу на идућој сједници Скупштине града

Припремљена је комплетна информација о загађењу на простору Инцела од нашег одјељења за Инспекцијеске послове са свим утврђеним чињеницама до сада - рекао је градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, поводом Информације о утврђеном стању загађења на простору Инцела које ће разматрати одборници Скупштине Града на засједању заказаном за 12. септембар.
Зоран Талић и Игор Радојичић - Фото: РТРС
Зоран Талић и Игор РадојичићФото: РТРС

- Припремили смо и програм мјера које се већ предузимају и које ће се предузимати, што подразумијева истражне радње ко је шта радио на том простору, мјерења тачне површине контаминираног земљишта као и припрему комплетног плана збрињавања земљишта које је контаминирано али и свеобухватан план здравствене заштите - истакао је Радојичић.

- Ради се о једном свеобухватном плану здравствене заштите, који је само убрзан са овом причом у Инцелу, јер нам је здравље људи изузетно важно, а уствари се припрема један дужи период. Представља један свеобухватан план за грађане тј. бесплатне превентивне прегледе здравствене заштите на нека најтежа обољења - нагласио је Радојичић.

Предсједник Скупштине града Зоран Талић, подсјетио је да је Скупштински колегијум још 30. маја једногласно донио закључак да чим се заврше испитивања и анализе на простору Инцела, достави комплетна информација која ће се разматрати на Скупштини града са јасним мјерама шта ће се даље предузимати.

- Та информација је итекако битна због грађана Бањалуке, да се још једном детаљније упознају са стањем у Инцелу. Драго ми је што је градоначелник одрадио све те активности у задња два мјесеца о којима су грађани редовно обавјештавани путем средстава информисања. Та информација ће свакако бити најбитнија на сједници Скупштине града - рекао је Талић.