latinica  ћирилица
30/08/2019 |  09:16 ⇒ 10:10 | Аутор: РТРС

Групе миграната нападају возаче, пријете и одсјецањем главе (ВИДЕО)

Инцидентна ситуација на Савском тргу у Београду, полазном стајалишту линије 860, снимљена је касно синоћ, када је група миграната покушала да уђе у аутобус без плаћене карте. Ситуација је ескалирала пошто је један од њих кренуо у физички обрачун са возачем и потпуно изгубио контролу, да би га на крају смиривали и задржавали остали мигранти.
Београд: Мигранти пријете возачима (Фото:Телеграф) -
Београд: Мигранти пријете возачима (Фото:Телеграф)

Овај проблем, међутим, дешава се свакодневно. Сценарио је исти - група мушкараца покушава да уђе у возило, свађају се са возачем и путницима, пријете, ударају песницама...

- Синоћ је ситуацију смирила једна група младића који су се налазили у аутобусу, иначе, не знамо како би се завршило. Свакодневно имамо проблем са мигрантима који неће да плате карту, па улазе у расправу са возачем и путницима. Прете, гестикулирају као да ће му одсећи главу, пуцати... Нисмо имали забиљежен физички напад на возача, углавном су то претње, али дешава се и да ударају песницама о стакло - рекли су за Телеграф у превознику Стрела Уб.

Често не постоји начин да возач онемогући таквим путницима да уђу у аутобус и онда настају други проблеми.

- Малтретирају путнике, остављају флаше, направе хаос у аутобусу. Наши људи не знају шта да раде. Увијек их је по четири до шест у групи. Дешава се да уђе, на примјер, њих шесторо, а да купе три карте. Одбијају да изађу и нико не може да их избаци - кажу у Стрели.

Како кажу, њихова возила за Обреновац су нова, и не могу да дозволе да путници, били то мигранти или не, који неће да плате карту улазе и уништавају аутобусе.

Извор: Telegraf.rs