latinica  ћирилица
31/08/2019 |  15:06 ⇒ 16:39 | Аутор: СРНА

Међународна конференција Бесмртни пук 25. септембра у Београду

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Зоран Ђорђевић и руски амбасадор у Београду Александар Боцан-Харченко разговарали су данас о организацији међународне конференције Бесмртни пук, која ће бити одржана 25. септембра у Београду, по први пут ван граница Руске Федерације.
"Бесмртни пук" у Београду (Фото: rbth.com) -
"Бесмртни пук" у Београду (Фото: rbth.com)

Међународна конференција Бесмртни Пук, окупиће све координаторе Бесмртног пука из цијелог свијета и велики број високих званица из Руске Федерације, саопштено је из Владе Србије.

Ђорђевић је истакао да ће овај догађај још једном потврдити снажне и пријатељске односе између Србије и Руске Федерације, који су данас на највишем могућем нивоу.

Боцан-Харченко је истакао да је почаствован што ће међународна конференција Бесмртни пук први пут бити организована у Београду и обећао помоћ амбасаде и њега лично.

Руководилац Извршног одбора Бесмртног Пука, Артем Хуторској и међународни координатор Сергеј Глушченко предложили су да се у оквиру конференције организује и изложба која ће бити увод у конференцију, а која би била доступна свим грађанима Србије.

Састанку су присуствовали и отправник послова Амбасаде Руске Федерације Денис Кузнеделеев, први секретар Алексеј Жуков и предсједник Руског географског друштва у Србији Душан Бајатовић.

Конференција ће бити одржана на иницијативу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије и Извршног одбора Бесмртног пука у Русији.