latinica  ћирилица
01/09/2019 |  15:14 ⇒ 16:55 | Аутор: СРНА

Стевандић: Некултурна и огавна изјава Црнатка

Предсједавајући Српског клуба у Представничком дому парламента БиХ Ненад Стевандић оцијенио је некултурном и огавном данашњу изјаву потпредсједника ПДП-а Игора Црнатка, који сматра лудошћу и позивом на рат иницијативу да Народна скупштина Републике Српске разматра неуставан пренос надлежности са Српске на БиХ.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

- Ријеч је о некултурном испаду иза којег се крије намјера да Црнадак и даље остане на функцији министра - рекао је Срни Стевандић, који је и предсједник Уједињене Српске.

Стевандић каже да људи попут Црнатка износе огавне и немогуће конструкције које су резултат искључиво лицемјерја и лажи.

Према његовим ријечима, Драган Мектић, Мирко Шаровић и Игор Црнадак, који су у Савјету министара у техничком мандату, спремни су да изјављују најневјероватније конструкције, вријеђају људе и износе ноторне лажи.

Он је истакао да ће се заједнички договорити побједничка коалиција у Републици Српској, која је Црнатка делегитимисала као представника Српске.

Стевандић наглашава да је Црнадак једино представник лидера СДА Бакира Изетбеговића и сарајевских политичких кругова, док лидер СНСД-а Милорад Додик има највећи политички капацитет зато што је добио највећи број гласова, недостижан људима попут Црнатка.

- Надам се да ће то грађани Републике Српске одбацити, као што су то учинили на изборима, јер су то искључиво подметања која су намјењена испуњавању жеља страних ментора и партнера у Федерацији БиХ - рекао је Стевандић.

Он каже да је ово усмјерено против Српске, а Додик им је "само добар алиби".

- Сви ми који представљамо већинску вољу Републике Српске имамо дужност да одговоримо будућим изазовима и заинтересовани смо за будућност Српске, а не за своје фотеље и зато ми ризикујемо много више - констатовао је Стевандић.