latinica  ћирилица
01/09/2019 |  15:15 | Аутор: СРНА

Од сутра постепена промјена времена

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се у другом дијелу дана очекује постепена промјена времена, прво на западу, гдје ће бити кише, а до вечери и током ноћи и у осталим крајевима.
Облачно - Фото: РТРС
ОблачноФото: РТРС

Ујутро ће преовладавати претежно ведро, а током дана промјењиво облачно са сунчаним интервалима. Послије подне ће повећање облачности са запада условити мјестимичну кишу и по који пљусак на југозападу, а до вечери и током ноћи биће кише са грмљавином у већини крајева, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб до умјерен источни и југоисточни вјетар, а према крају дана сјеверозападни.

Јутарња температура од 16 до 21, на југу до 23 степена, на планинама од 13, а највиша дневна од 25 у планинама, у већини предјела од 27 до 32, на сјевероистоку и југу до 34 степена Целзијусова.

Падавина ће, према прогнози метеоролога, бити и наредних дана. У уторак, 3. септембра, ујутро ће бити промјењиво облачно и суво, а потом се у пријеподневним часовима очекује ново јаче наоблачење са запада. Постојаће услови и за локалне непогоде и појачан вјетар, а локално и обилније падавине. Током дана падавине ће се ширити на остале крајеве.

Током дана на западу ће највиша температура ваздуха бити слична јутарњој или уз пад за неколико степени, а на истоку и југу највиша дневна температура од 20 до 25, према вечери у паду према 17 степени Целзијусових.

У сриједу, 4. септембра, промјенљиво облачно са краћим сунчаним интервалима, на крајњем сјеверу претежно облачно. Поподне у планинама на југозападу могућа краткотрајна киша или рјеђи пљусак. Највиша дневна температура ваздуха од 20 до 26, на сјевероистоку и југу до 30 степени.

Кише ће поново бити у четвртак, 5. септембра, чешће на сјеверу. Током дана задржаће се облачно са честом кишом, локалним пљусковима и мјестимично интензивнијим падавинама у централним, источним и сјеверним крајевима. Највиша дневна температура ваздуха од 15 на западу до 26 степени на југу и истоку.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност.

Мостар и Неум били су најтоплији у 14.00 часова када је измјерено 35 степени Целзијусових. Само степен ниже, 34, било је у Бијељини, Зеници и Градачцу, а у Брчком, Добоју и Вишеграду 33.

У Бањалуци, Српцу, Новом Граду, Рудом, Грудама, Тузли и Широком Бријегу измјерена су 32 степена, у Требињу, Сребреници, Фоча, Рибник, Шипово, Сарајеву, Бихаћу и Санском Мосту 31, у Мркоњић Граду, Билећи и Бугојну 30, у Ливну 29, на Сокоцу, у Гацку и на Хан Пијеску 27, у Калиновику 25, на Чемерну 24, на Иван Седлу 23, у Невесињу 19 и на Бјелашници 16 степени Целзијусових.