latinica  ћирилица
01/09/2019 |  15:42 | Аутор: СРНА

Протић: Вријеме за српску саборност, а не ратове које помиње Црнадак

Предсједник Извршног одбора Социјалистичке партије /СП/ Слободан Протић сматра да је вријеме за српску саборност, а не за ратове које у својим изјавама помиње министар иностраних послова у Савјету министара у техничком мандату и потпредсједник ПДП-а Игор Црнадак.
Слободан Протић - Фото: РТРС
Слободан ПротићФото: РТРС

- Прошло је вријеме ратова. Они могу да буду само политички, а и њих треба избјегавати кад год је то могуће због интереса грађана - изјавио је Протић за Срну.

Према његовом мишљењу, неформирање Савјета министара класичан је примјер неодговорности и политичке пакости која не доноси ништа, а својствена је, како каже, недораслим политичарима балканског типа.

- Република Српска не може бити заробљеник такве политике и мора реаговати и штитити своје интересе у БиХ. Милорад Додик је само лоцирао проблем и исправно га усмјерава на једино адекватно мјесто - према Народној скупштини Републике Српске као највишем представничком тијелу нашег народа и институцији у којој се дефинишу кључна национална питања и одговори на изазове времена - појаснио је Протић.

Он је нагласио да је Додик изабран од народа Републике Српске да га представља и да штити интересе Српске, истакваши да он то добро и ради.