latinica  ћирилица
04/09/2019 |  08:16 ⇒ 11:20 | Аутор: СРНА

"Доријан" кренуо према САД; На Бахамима најмање седам особа погинуло (ВИДЕО)

Најмање седам особа погинуло је у удару урагана "Доријан" на Бахамима, карипској острвској земљи која је претрпјела велика разарања.

Премијер Хуберт Минис рекао је да се може очекивати "још смртних случајева" и да су дијелови острва Абако потпуно уништени у олуји.

Ураган се коначно удаљио од Бахама након што је нанио велику штету и сада се креће паралелно са обалом америчке државе Флориде, пренио је Би-Би-Си.

Невријеме је ослабило на олују друге категорије, али је захватило већу површину. Тренутно га прати вјетар максималне брзине 177 километара на час.

Минис је одржао конференцију за новинаре након што је са делегацијом политичара извршио иницијалну процјену штете на острву Абако.

Овај архипелаг је налази се источно од Великих Бахама и тешко је погођен током прошлог викенда, када је ураган имао снагу олује најјаче, пете категорије.

Премијер је рекао да су се у том подручју догодиле велике поплаве и да је нанесена огромна штета кућама, компанијама и инфраструктури. Он је додао да подручје око аеродрома личи на језеро.

Лидер опозиције Филип Брејв Дејвис изјавио је да је призор тог подручја гледано из хеликоптера био "ужасан".

Минис је рекао да је приоритет у овом трентуку акција потраге и спасавања и да ће сви - власти, црква, компаније и појединци - морати да се укључе у обнову нормалног живота људи.