latinica  ћирилица
04/09/2019 |  14:55 ⇒ 16:13 | Аутор: СРНА

Инфосрпска: Мектић прелази у странку Жељка Комшића?

Министар безбједности у Савјету министара у техничком мандату и доскорашњи члан Главног одбора СДС-а Драган Мектић будући је члан Демократске фронте - странке актуелног предсједавајућег Предсједништва БиХ Жељка Комшића, пише портал Инфосрпска.
Драган Мектић - Фото: РТРС
Драган МектићФото: РТРС

Инфосрпска сазнаје да је "овај трансфер уговаран већ мјесецима, а дубоко исфрустрирани члан СДС-а Мектић сву своју срџбу и исфрустрираност у кулораима искалио је још када је /Мирко/ Шаровић изабран за лидера странке, што му се није свидјело, али то није нигдје публиковано".

- Замјерио је Шаровићу, како кажу, због тога "што по памет иде у Београд". Потом је услиједила јавна критика након избора новог Предсједништва СДС-а због изабраних у Предсједништво ове странке. У ствари, Мектић посљедњим изјавама најављује свој трансфер јер СДС, како каже, "народу не нуди ништа". То је истина, али још већа је да је он са Комшићем већ договорио прелазак и питање је дана када ће до тога доћи - истиче се у тексту.

Према писању Инфосрпске, најновији напад Мектића на Немању Васића, функционера СДС-а из Прњавора, његова је освета Васићу који је у кулоарима причао да Мектић нема завршен Правни факултет у Загребу, чиме се више нико не бави, иако је ријеч о министру.

- Један од главних разлога за трансфер Мектића је договор са Комшићем да се у случају формирања Савјета министара спријечи да "Додиков кандидат прође у врх обавјештајне агенције БиХ". Мектић се плаши да би се на тај начин могло доћи до компромитујућих података о његовом незаконитом дјеловању. Подршку у томе и посредник између Комшића и Мектића био је сам директор ОБА БиХ Осман Мехмедагић Осмица, који је опет недавно, заједно са незваничним портпаролом ове агенције, новинаром Авдом Авдићем, био и на сахрани Мектићеве преминуле мајке - наводи портал Инфосрпска.

У тексту се додаје да су "избори у ново Предсједништво СДС-а били само добра прилика да Мектић испољи своју огорченост и разочараност како би као самозвани 'борац за поштење и народна права' нашао алиби за прелазак код Комшића у странку".