latinica  ћирилица
04/09/2019 |  21:11 ⇒ 05/09/2019 | 13:39 | Аутор: РТРС

Српска опен: Још није познат коначан списак учесника

Организационо, све је спремно за почетак АТП челенџера Српска опен, али још није познат коначан списак учесника. Један од разлога су и вајлд карте, на које право има Тениски савез Републике Српске, односно, Тениски клуб Младост.

Данас и сутра на теренима организатора АТП челенџера Српска опен, Тениског клуба Младост, одвијају се предквалификације. На овом такмичењу учествује седам тенисера из Републике Српске, а само један ће имати прилику да се нађе у посљедњем кругу квалификација и то на основу вајлд карте коју додјељује организатор турнира.

Учесници предквалификационог турнира задовољни су што су добили прилику да се боре за вајдл карту која доноси могућност борбе за главни турнир.

Организатори су, како истиче директор Тениског клуба Младост Синиша Симеуновић, искористили могућност и од пет вајлд карата на које имају право, већ су неке подијелили.

Подсјећамо, ове године главни турнир има костур на 48 имена, и почиње у понедјељак, када ће бити одржане и квалификације. Турнир се игра за наградни фонд од 46.600 евра, а побједник ће освојити 80 АТП бодова.