latinica  ћирилица
05/09/2019 |  10:09 ⇒ 13:10 | Аутор: СРНА

Званичници честитали Савчићу избор за предсједника БОРС-а

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић честитала је генералу Миломиру Савчићу поновни избор за предсједника Борачке организације Републике Српске.
Република Српска - Фото: РТРС
Република СрпскаФото: РТРС

- Брига о борцима и њиховим породицама, остаје трајно опредјељење институција Републике Српске, као и обавеза свих нас који данас, захваљујући њима, живимо у миру и слободи - истиче се у честитки.

Цвијановићева је пожељела Савчићу да у будућем периоду успјешно води БОРС, те да у предстојећем мандату заједно са институцијама Републике Српске настави посвећено радити на рјешавању проблема борачке популације, унапређењу њиховог животног стандарда, као и положаја у друштву.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је Миломиру Савчићу поновни избор за предсједника Борачке организације Републике Српске.

Чубриловић је нагласио да је руководство парламента увјерено да ће и даље бити настављена конструктивна сарадња између Народне скупштине Српске и БОРС-а, чији представници равноправно учествују у раду скупштинског Одбора за борачко-ивалидску заштиту и активно прате рад Народне скупштине.

- Имајући у виду важност и значај рјешавања питања борачке популације, очекујем наставак успјешне сарадње с циљем проналажења још бољих законских рјешења и мјера ради подизања животног стандарда свих бораца, породица погинулих бораца и ратних војних инвалида у Српској - навео је Чубриловић у честитки. 

Савчић је јуче на редовној изборној скупштини БОРС-а, која је одржана на Хан Пијеску, поново изабран за предсједника БОРС-а. Он је добио 82 гласа од укупно 131 члана Скупштине БОРС-а.

Осим Савчића, кандидати за предсједника БОРС-а били су и члан Предсједништва ове организације из Прњавора Владо Живковић и предсједник Одбора ратних војних инвалида БОРС-а Војин Гушић из Невесиња.