latinica  ћирилица
05/09/2019 |  12:43 ⇒ 12:46 | Аутор: СРНА

На Мердарама одузет "порше" од 100.000 евра

Цариници су на административном прелазу Мердаре, између централне Србије и Космета, задржали аутомобил "порше карера" који није био регистрован, нити пријављен, саопштено је данас из Управа царина Србије.
Заплијењени порше (Фото: Царинска управа Србије) -
Заплијењени порше (Фото: Царинска управа Србије)

Вриједност аутомобила њемачких регистарских ознака процијењена је на око 12 милиона динара /101.000 евра/, задржан је приликом уласка у централну Србију, а, према одлуци Прекршајног суда, одузет је од возача албанске националности са пребивалиштем у Њемачкој.

- Прегледом саобраћајне дозволе утврђено је да `порше` није регистрован, што значи да је морао бити пријављен и стављен под царински надзор, што возач није учинио - наводе из Управа царина.

На питање цариника зашто није пријавио возило када није регистровано, возач је рекао да је ријеч о аутомобилу његовог сина за који није знао да није регистрован, као ни да је у том случају требало да га пријави.

Прекршајни суд је у скраћеном поступку одлучио да возача казни новчаном казном од 100.000 динара /око 843 евра/ и заштитном мјером трајног одузимања непријављене робе.

Луксузни аутомобил би се ускоро могао наћи на некој од јавних лицитација које организује Управа царина Србије.