latinica  ћирилица
05/09/2019 |  13:15 ⇒ 13:16 | Аутор: СРНА

Бесплатан превоз на обиљежавање Дана сјећања на жртве НАТО-а

Град Бањалука организоваће у понедјељак, 9. септембра, бесплатан превоз грађана у Источно Сарајево, гдје ће бити обиљежен Дан сјећања на жртве НАТО бомбардовања у Републици Српској.
Град Бањалука - Фото: РТРС
Град БањалукаФото: РТРС

Полазак је планиран за 5.30 часова са старе аутобуске станице у Видовданској улици, а повратак је по завршетку обиљежавања, у поподневним часовима, саопштено је из Градске управе.

Према одлуци Одбора Владе Републике Српске за његовање традиције ослободилачких ратова, која је донесена у марту, као Дан сјећања на жртве НАТО бомбардовања у Српској одређен је 9. септембар.

Приједлог да овај догађај добије републички значај дао је посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац и биће 27. у календару обиљежавања најважнијих датума из историје српског народа са ових простора.

Кошарац је 23. новембра прошле године Одбору Владе Српске за његовање традиције ослободилачких ратова упутио приједлог да 9. септембар буде Дан сјећања на жртве НАТО бомбардовања, у складу са иницијативом коју је раније покренула Новинска агенција Републике Српске - СРНА.