latinica  ћирилица
05/09/2019 |  17:44 ⇒ 20:13 | Аутор: СРНА

Дани Српске у Србији: Трећег дана представе, музичке и књижевне вечери

Трећег дана манифестације Дани Српске у Србији у петак, 6. септембра, умјетници из Српске извешће представе и одржати музичке и књижевне вечери у Крушевцу, Краљеву, Шапцу, Тополи, Вршцу и Лозници.
Дани Српске у Србији - Фото: СРНА
Дани Српске у СрбијиФото: СРНА

У Крушевачком позоришту Народно позориште Републике Српске извешће представу "Кокошка" аутора Н.В. Кољаде у режији Предрага Штрпца, а у Краљевачком позоришту ће глумац Слободан Ћустић извести монодраму "О глуматању", саопштено је из Представништва Српске у Србији.

У Шапцу ће у Културном центру бити организовано музичко вече групе Оне три, а у Тополи ће у библиотеци "Радоје Домановић" бити представљен књижевни портрет Ранка Рисојевића.

Бањалучко студентско позориште ће у Вршцу, у Народном позоришту "Стерија", имати двије изведбе представе "Лајф", која је едукативног карактера и првенствено је намијењена ученицима средњих школа и њиховим родитељима, а обрађује теме у вези са алкохолизмом, нежељеном трудноћом и поремећајем у исхрани.

У Лозници ће у 20.00 часова у Центру за културу "Вук Караџић" Завичајни клуб Освит из Билеће извести представу "Професионалац", по тексту академика Душана Ковачевића.