latinica  ћирилица
06/09/2019 |  12:16 ⇒ 13:24 | Аутор: Б92

Брутална партија Србије, +43 против Порторика (ВИДЕО)

Кошаркашка репрезентација Србије је забиљежила прву побједу у другој фази Свјетског купа у Кини и обезбиједили мјесто у четвртфиналу.
Србија - Порторико  (Фото: FIBA) -
Србија - Порторико (Фото: FIBA)

Изабраници селектора Александра Ђорђевића су савладали Порторико са 90:47 и слиједи им дуел са Шпанијом у недјељу, у ком ће бити одлучен првопласирани тим у Групи Ј.

"Орлови" су од почетка утакмице наметнули свој ритам игре и ни у једном моменту нису дозволили противнику да меч учини резултатски неизвјесним.

Већ послије неколико минута игре Србија је имала двоцифрену предност (15:4), а на крају прве дионице је имала вишак од девет поена.

У том периоду је фантастично одиграо Бобан Марјановић и уписао десет поена, да би у другој четвртини прорадио и шут - прецизни са дистанце су били Марко Гудурић и Немања Бјелица.

На полувремену је Србија имала 23 поена предности, у трећем кварталу су само наставили у том ритму, а уз то је било и много простора за егзибиције, од којих би неке могле да се подведу и под појам "претеривање".

Ипак, све је дошло на своје, прије свега због чврсте одбране, па је Србија имала и вишак од 30 поена, при резултату 65:35.

У посљедњој деоници је Србија дошла и до предности од 40 поена и рутински привела меч крају.

Селектор Ђорђевић је искористио прилику да расподјели минутажу свим играчима и одмори неке који су изнијели највећи терет током прве фазе такмичења.