latinica  ћирилица
07/09/2019 |  10:58 ⇒ 08/09/2019 | 18:45 | Аутор: РТРС

Све спремно за тениски турнир Српска опен (ФОТО/ВИДЕО)

Тениски турнир у Бањалуци Српска Опен, прославиће од 9. до 15. септембра ове године пунољетство - биће одржан по 18. пут на теренима Младости у парку "Младен Стојановић".
Српска опен - Фото: РТРС
Српска опенФото: РТРС

Балони су јутрос “окупирали“ главну бањалучку улицу. Стотине балона у Господској улици најавили су “Српска Опен“, АТП Челенџер који се наредне седмице одржава на теренима Тениског клуба Младост у Бањалуци. Организатори и компанија Проинтер ИТСС, као генерални спонзор турнира, на тај начин су упознали Бањалучане и све госте града на Врбасу са садржајима који очекују све посјетиоце турнира. Промо балони са логотипом Српска Опен углавном су завршили у рукама најмлађих суграђана и њихових родитеља.

- И на овај начин смо хтјели да дамо допринос што већој популаризацији овог заиста значајног спортског догађаја. Посебно треба нагласити да ове године бањалучки челенџер прославља пунољетство што је идеална прилика да сви у наредним данима издвојимо дио свог времена и на теренима у парку Младен Стојановић поздравимо тенисере из бројних земаља -рекао је Влатко Вукотић из компаније Проинтер ИТСС.

Промоцији у Господској присуствовао је и финалиста бањалучког челенџера из 2016.године српски тенисер Миљан Зекић. Организатори поручују да је све спремно за почетак турнира. На Српска Опен у главном дијелу турнира учествоваће 48 тенисера. Међу њима је и Робин Хасе, некада 33. тенисер свијета. Тридесетдвогодишњи Холанђанин је освојио двије АТП титуле у синглу и шест у дублу, играо је финале дубла на гренд слему и свакако ће бити једна од звијезда бањалучког челенџера који слави 18. рођендан.

Први носилац је Словак Андреј Мартин, 124. играч са АТП листе, а други је Италијан Филипо Балди који је 22 мјеста иза словачког тенисера. Српска Опен која се одржава од 9. до 15. септембра игра се за наградни фонд од 46.600 евра, а побједник ће освојити 80 АТП бодова.

Директорка турнира Српска Опен Лана Поповић је нагласила да је ово једини турнир у Босни и Херцеговини који се бодује за АТП листу Свјетске тениске федерације и да је у бившој Југославији између другог и трећег мјеста по важности.

- Гледати уживо врхунски тенис је велики догађај и позвала бих све да дођу. Надамо се да ће за 18.рођендан многи доћи да уживају у тениским мајсторијама. Велика је ствар за један град када има овакав турнир са традицијом - нагласила је Лана Поповић, директорка турнира.

Покровитељ турнира је предсједник Републике Српске, а генерални спонзор је компанија Проинтер.

О овој теми било је говора и у нашој емисији Викенд јутро.