latinica  ћирилица
08/09/2019 |  09:53 ⇒ 14:29 | Аутор: РТРС

Војна вјежба "Бегеј 2019"

Предсједник Србије Александар Вучић присуствовао је Здруженој тактичкој вјежби са бојевим гађањем "Бегеј 2019". Предсједнику Србије придружио се и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Војна вјежба одржана је на привременом полигону "Тител".

Након вјежбе је потписан споразум о примопредаји опреме коју је Кина донирала Војсци Србије.

Споразум су потписали начелник управе за планирање и развој Генералштаба ВС бригадни генерал Милан Поповић и начелник Канцеларије за међународно-војну сарадњу Централног војног комитета генерал мајор Си Гуовеј.

 Тител: Војна вјежба "Бегеј 2019" (фото: РТС)

На вјежби "Бегеј 2019" учествуовало је више од 900 припадника Војске Србије из Копнене војске, Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране и Специјалне бригаде.

Учесници вјежбе изводили су ријечни и специјални десант, бродску ватрену подршку, успостављање мостног мјеста преласка, као и налете ваздухоплова РВ и ПВО.

Тител: Војна вјежба "Бегеј 2019"(Фото: РТС)

Укупно је ангажовано 228 средстава, и то 33 борбена возила, 31 пловни објекат, 13 ваздухоплова, 62 неборбена возила и 89 инжењерских средстава.

Вјежби су уз предсједника Републике Србије  и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића присуствовали и  министар одбране Александар Вулин и начелникаГенералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.