latinica  ћирилица
08/09/2019 |  10:42 ⇒ 10:43 | Аутор: СРНА

Облачно са сунчаним интервалима и послијеподневним пљусковима

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће преовладавати промјењиво облачно вријеме са сунчаним интервалима и рјеђим пљусковима у другом дијелу дана.
Облачно - Фото: РТРС
ОблачноФото: РТРС

Сунчано ће бити на југу, гдје се могу очекивати први послијеподневни пљускови, потом у централним крајевима, а затим и на сјеверозападу, у централној Посавини и Семберији, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће умјерен западни, а послије подне југозападни вјетар.

Највиша дневна температура ваздуха од 21 до 26, на сјевероистоку и југу могуће да буде степен више, а у планинама на западу од 18 степени Целзијусових.

У Бијељини је у протекла 24 часа пало највише кише, 18 литара по метру квадратном, затим у Требињу 14, Мркоњић Граду 13, Српцу осам, Зворнику шест, а на Мраковици, у Добоју, Приједору, Шипову и Бањалуци четири литра.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава претежно облачно вријеме, а пљускова и слабе грмљавине има на крајњем југу и на југоистоку.

Најсвјежије јутрос је било на Сокоцу гдје је измјерено седам степени у 8.00 часова, затим на Бјелашници осам, у Калиновику, Гацку и Ливну десет, на Хан Пијеску и на Иван Седлу 11, на Чемерну, у Невесињу, Сребреници, Шипову, Бугојну, Сарајеву и Тузли 12, у Мркоњић Граду, Фочи, Рудом, на Мраковици, у Рибнику 13, а у Бијељини, Зворнику, Вишеграду, Бихаћу, Градачцу и Јајцу 14 степени.

У Бањалуци, Брчком, Билећи, Новом Граду, Српцу и Санском Мосту јутрос је измјерено 15 степени, у Добоју, Грудама и Широком Бријегу 16, у Приједору 17, у Мостару и Требињу 18, а у Неуму 20 степени Целзијусових.