latinica  ћирилица
08/09/2019 |  10:48 ⇒ 12:51 | Аутор: СРНА

Рајчевић на Сајму предузетништва у Солуну

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић присуствовао је свечаној церемонији отварања 84. Међународног сајма предузетништва и иновација у Солуну, гдје је посјетио штандове универзитета у Бањалуци и Источном Сарајеву.

Рајчевић је са професорима Биљаном Антуновић и Игором Сладојевићем разговарао о студијским програмима, те о могућностима које јавни универзитети из Републике Српске пружају када је у питању међународна размјена студената, саопштено је из ресорног министарства.

Међународни сајам предузетништва и иновација у Солуну је ове године окупио више од 1.500 излагача.

У оквиру дводневне посјете Солуну Рајчевић је одржао састанке са шефом Представништва Републике Српске у Грчкој Јеленом Јовановић Атханасиу, обишао Амерички колеџ у Солуну и разговарао са ректором ове установе Стамосом Карамузисом.

Рајчевић је обишао и Центар за истраживање и технологију Грчке и разговарао са директором ове престижне научноистраживачке институције Атанасиосом Констандопулосом.

Ову посјету министра Рајчевића организовало је Представништво Републике Српске у Грчкој.

Међународни сајам предузетништва и иновација, који сваке године обиђе више од 280.000 посјетилаца, отворио је премијер Грчке Кирјакос Мицотакис, који је говорио о амбициозним плановима Владе за коначан излаз из дугогодишње економске кризе значајним дијелом базираним на иновацијама.

На сајму, који представља један од најважнијих изложбених догађаја на простору југоисточне Европе по броју учесника и разноврсности садржаја, своје програме представили су универзитети из Републике Српске, Грчке, Турске, Кипра и Сјеверне Македоније.