latinica  ћирилица
08/09/2019 |  16:39 ⇒ 17:58 | Аутор: РТРС

Пораз Србије од Шпаније, слиједи четврфинале против Аргентине

Кошаркашка репрезентација Србије је доживјела први пораз на Свјетском купу у Кини од селекције Шпаније, резултатом 81:69. Кошаркашка репрезентација Србије ће се у четвртфиналу Свјетског купа састати са селекцијом Аргентине.
Србија - Шпанија (фото: FIBA) -
Србија - Шпанија (фото: FIBA)

Изабраници селектора Александра Ђорђевића су добро стартовали утакмицу и добили прву четвртину, али је послије тога контролу над дуелом преузела противничка екипа и до краја није испуштала вођство.

Очекивао се одговор српске селекције у другом полувремену. Међутим кола су кренула низбрдо. Средином трећег периода због двије везане техничке грешке из игре је искључен Јокић. Шпанци долазе до максималних 63:42, плус 21.

Кошаркаши Србије успијевају да се врате и до краја периода смање предност протвника на пристојних плус 11, 67:56.

Шпанци настављају да контролишу резултат и у посљедњем периоду. Србија је у неколико наврата пала испод десет разлике, али није имали снаге да озбиљније запријети и уведе меч у неизвјесну завршницу. На крају заслужена побједа Шпаније - 81:69.

Најефикаснији у екипи Србије био је Богдан Богдановић са 26 поена, али он је био једини у екипи са двоцифреним учинком. Код Шпанаца Рубио је постигао 19, Клавер 14, а Марк Гасол 11.

Национални тим Србије је завршио такмичење у другој фази такмичења као другопласирани у Групи Ј.