latinica  ћирилица
08/09/2019 |  16:53 | Аутор: СРНА

Вулин: Крстичевић да схвати да више не важе расни закони НДХ

Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је да његов хрватски колега Дамир Крстичевић треба да разумије да ово није ни 1991. ни 1941. година и да више не важе расни закони из Независне државе Хрватске када се бранило Јеврејима и Србима да се слободно крећу.
Александар Вулин (Фото: Министарство одбране Србије) -
Александар Вулин (Фото: Министарство одбране Србије)

- Ако хрватска војска пожели да у својим униформама или у цивилу дође да положи вијенце на гроб од усташа побијених Срба у Шиду, биће пуштени да се помоле на гробовима мученика и нико их у томе неће спријечити нити ће у клањању жртвама усташког геноцида видјети злу намјеру - поручио је Вулин.

Хрватски министар одбране Дамир Крстичевић поручио је данас предсједнику Србије Александру Вучићу и министру Вулину да морају разумјети да "ово више није `91, па да војници могу улазити у Хрватску када желе".

Делегацији Војске Србије, коју чине старешине са Војне академије, кадети и питомци Војне гимназије, јуче ујутро је забрањен улазак у Хрватску.

Делегација је, као и претходних година, требало да присуствује обиљежавању дана Јасеновачких новомученика и била је на вријеме и по уобичајеној процедури најављена.