latinica  ћирилица
09/09/2019 |  07:45 ⇒ 07:51 | Аутор: РТС

Послије велике драме, нова титула Надала

Шпански тенисер Рафаел Надал савладао је Данила Медеведева са 3:2 у сетовима у финалу УС Опена и дошао до четврте титуле на овом турниру и 19. на Грен Слем турнирима. Резултат по сетовима је био 5:7, 3:6, 7:5, 6:4, 4:6, а меч је трајао 4 сата и 49 минута.

На самом почетку меча Надал је дошао до убЈедљиве предности од чак два сета, али када се учинило да ће без проблема добити меч, Данил Медеведев успијева да се врати у меч, дође до изједначења и дуел уведе у драматичну завршницу.

Ипак у петом, одлучујућем сету, пресудило је искуство Надала у односу на младог Руса који је играо прво Грен слем финале.

Шпанац је тако дошао до своје 19. титуле на Грен Слем турнирима. Недостаје му још само један трофеј како би стигао Роџера Федерера, а тренутно има три више од Новака Ђоковића.

По завршетку меча Рафаел Надал није штедио похвале за супарника који је практично демонстрирао да је у врху најбољих тенисера свијета.

- Прво што ћу рећи је нешто о Данилу. Његове игре током љета су нешто најбоље што сам имао прилике да видим откако играм тенис. Сви су видјели да је он четврти играч свијета са своје 23 године. Честитке на свему. Невјероватно је како се борио, како је промијенио ритам меча. Сигуран сам да ће у будућности имати много прилика да овдје освоји титулу. Ово је била једна од најемотивнијих ноћи у мојој каријери. Хвала свима који су били на стадиону. Невјероватна енергија током ове двије недјеље. Мислим да ниједан други стадион на свијету није енергичан као овај овдје - рекао је Надал.