latinica  ћирилица
09/09/2019 |  10:23 ⇒ 10:52 | Аутор: СРНА

Мајдов: Сљедећи циљ освајање олимпијске медаље

Репрезентативац Србије у џудоу Немања Мајдов истакао је данас током пријема у Секретаријату за спорт и омладину града Београда да је његов сљедећи циљ освајање олимпијске медаље.
Београд: Мајдов - пријем у Секретаријату за спорт и омладину - Фото: СРНА
Београд: Мајдов - пријем у Секретаријату за спорт и омладинуФото: СРНА

Градски секретар Драгана Белојевић изразила је задовољство што је Мајдов крајем августа освојио бронзану медаљу у категорији до 90 килограма на Свјетском првенству у Јапану, подсјетивши да је он проглашен и за најбољег спортисту Београда за 2018. годину.

Мајдов, који је и почасни амбасадор Републике Српске, рекао је да је поносан што је освојио бронзану медаљу у Јапану и што је оправдао очекивање.

- Поносан сам да данас будем овде, посебно што сам пре неколико месеци добио награду као најбољи спортиста Београда - рекао је Мајдов новинарима.

Он је рекао и да медаља коју је освојио у Јапану има сигурно посебну причу.

- Два месеца пре имао сам операцију кољена, вратио се после ње и отишао на ризик /у Јапан/. Буквално сам ризиковао читаву каријеру, али сам отишао ради бодова за Олимпијаду. Победио сам тај дан са Божијом помоћи неколико мечева тако да сам дошао до медаље - рекао је Мајдов.

Он је напоменуо и да је његов наредни циљ освајање олимпијске медаље.

- Норму за сада има, наравно није ми циљ само учествовати, циљ ми је да дам све од себе и Србији донесем прву олимпијску медаљу - додао је Мајдов.

Мајдов је 2017. године у Будимпешти освојио златну медаљу на Свјетском првенству у џудоу у категорији до 90 килограма.