latinica  ћирилица
09/09/2019 |  10:52 | Аутор: СРНА

Прњавор: Испитан због сумње да је пријетио судији

Прњаворска полиција испитала је мушкарца чији су иницијали Н.Г. из Прњавора због сумње да је упутио озбиљне пријетње судији.
Полиција Републике Српске - Фото: РТРС
Полиција Републике СрпскеФото: РТРС

Н.Г. је осумњичен да је 6. септембра у прњаворској Улици цара Лазара судији пријетио због његовог законитог поступања у прекршајном поступку који се водио у Основном судом у Прњавору, саопштено је из бањалучке Полицијске управе.

О свему је обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштав Бањалука који је наложио да, након комплетирања и документовања предмета, против Н.Г. буде достављен извјештај због кривичног дјела напад на судију и јавног тужиоца.

У саопштењу се наводи да је полиција 6. и 7. септембра извршила рацију у једном од угоститељских објеката у Бањалуци с циљем контроле безбједносно интересантних лица и проналаска дроге, оружја и других предмета који се могу довести у везу са извршењем кривичних дјела и прекршаја.

У рацији су слободе лишена лица због прекршаја ометање државних органа, привредних друштава и других правних лица у вршњу јавних функција, а уручени су им прекршајни налози због почињених прекршаја свађа, вика, вриска и непристојно понашање и послуживање алкохола.

Полицијски службеници предузели су низ мјера којима су санкционисана лица због почињених прекршаја из Закона о јавном реду и миру Републике Српске и Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ и у наредном периоду биће настављене сличне активности ради заштите грађана и њихове имовине и превенције инкриминисаних радњи.