X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
09/09/2019 |  14:59 ⇒ 17:44 | Извор: СРНА

Ковачевић: Грађани су још на изборима прогласили неуспјех СДС-а

Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић изјавио је да након изјаве предсједника СДС-а Мирка Шаровића да треба прогласити неуспјех у вези са формирањем Савјета министара и да треба да покушају неки други да то ураде, гдје, како каже, Шаровић мисли само на себе и на СДС, жели само да га подсјети да су грађани још на изборима прогласили неуспјех СДС-а.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

Ковачевић је нагласио да је сасвим јасно да Шаровић на тај начин мисли само искључити СНСД из приче о формирању Савјета министара и планира да настави "бити мали и послушни партнер СДА".

Он је изјавио Срни да оно што је тужно у цијелој овој причи јесте да Шаровић на тај начин прикључује и СДС и све гласаче СДС-а сарајевској коалицији игнораната и негатора изборне воље и демократског легитимитета Републике Српске.

- Апелујем на вођство СДС-а и ПДП-а, пошто сам сасвим сигуран да њихови гласачи и чланство то и те како разумију, да политичко Сарајево не блокира формирање Савјета министара због СНСД-а, него ради захтјева да се Република Српска покори њима и одустане од својих легитимних захтјева, ставова и интереса - истакао је Ковачевић.

Он је поручио да се СНСД сигурно неће покорити никоме и остаће досљедан у заштити државних и националних интереса Српске, а они из СДС-а и ПДП-а нека сами бирају своју страну.

- Када је ријеч о /Шаровићевом/ помињању ванредних избора, подсјећам да СНСД никада не бјежи од избора и да би се након њих промијенило једино то да би СНСД у тим околностима остварио још убједљивију побједу - истакао је Ковачевић.

Он је подсјетио да, ипак, тренутни Изборни закон не предвиђа могућност одржавања ванредних избора, а да би измјенама било ког закона морало да претходи формирање власти, на првом мјесту Савјета министара.