latinica  ћирилица
09/09/2019 |  19:11 | Аутор: СРНА

Покренута истрага против Пласида Доминга

Америчко удружење музичких умјетника, које заступа оперске извођаче и особље, покренуло је истрагу против чувеног оперског пјевача Пласида Доминга о сексуалном узнемиравању.

Из Удружења је саопштено да нису сигурни у резултате истраге оперских компанија.

У саопштењу се наводи да је истрага покренута након што је АП објавио двије вијести у којима је више жена оптужило оперску легенду за сексуално злостављање и друго неприкладно понашање.

Удружење је послало електронску поруку својим члановима у којоју се наводи да је од компанија које запошљавају седамдесетосмогодишњег пјевача затражило да спроведу комплетну истрагу о оптужбама.

Из Удружења истичу да комапније нису биле спремне или нису имале могућност да доставе увјерења о обиму и времену истраге, као ни о томе да ће објавити резултате или о њима на било који начин обавијестити ово удружење.

Опера у Лос Анђелесу, у којој Доминго врши функцију генералног директора од 2003. године, ангажовала је спољног савјетника за спровођење истраге, али је одбила да открије било какве детаље о начину њеног спровођења, као и то да ли ће резултати бити објављени.

У поруци Удружења додаје се да ће истрагу спровести тужилац Брус Мафео.

Мафео је бивши државни тужилац САД, а тренутно ради за компанију Козен О'Конор.