latinica  ћирилица
09/09/2019 |  19:13 ⇒ 20:02 | Аутор: РТРС

И Српска срцем уз златне одбојкашице

Уз "златне" одбојкашице Србије, које су одбраниле европску титулу, синоћ је била цијела нација.

У Српској се посебно срцем навијало у Билећи и Брчком, градовима Тијане Бошковић и Бранкице Михајловић. Честитали су им и суграђани и званичнци Српске.

За бројне навијаче у драматичном финалу било је свега, и повишеног притиска, и аритмије, и нервозе, али на крају највише суза радосница и безграничног поноса. Поново прве, поново најбоље, а Тијана и Бранкица, у своје градове опет доносе чисту радост и понос. Мало ли је?

У част своје шампионке, најбоље играчице првенства, Билећани су прошле године спортску дворану у којој је први пут заиграла одбојку - назвали њеним именом. У њену част, покренуће и међународни одбојкашки камп.

- Видјели смо и заставу са именом нашег града, значи Тијана носи Билећу у срцу а и ми њу - каже Михаило Вујовић, менаџер општине Билећа.

У клубу у којем је стасала Тијана Бошковић кажу, од првог тренинга се видјело да ће бити боља од осталих.

-Имали смо ми и других успјешних, али не тако, видјело се то одмах , она је у рангу Месија у фудбалу или Ђоковића у тенису - напомиње Борислав Вукоје, предсједник ОК Херцеговац.

И у Брчком синоћ се нису штедјели дланови и навијачке гласнице. Мада, каже отац Бранкице Михајловић, шампионке су нас, већ помало и навикле на успјехе.

Бранкица и Тијана показале су како се игра срцем за свој тим, али и како се воли свој народ, и свој град. На понос њиховим породицама, али и свима нама, који пуног срца опет можемо да кажемо - срећни смо што вас имамо.