latinica  ћирилица
10/09/2019 |  08:06 | Аутор: СРНА

Коловози мјестимично влажни

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ саобраћај се јутрос одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, а у котлинама и дуж ријечних токова мјестимично је смањена видљивост због магле, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

На свим дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона земље и камења на коловоз.

Поводом одржавања пењачког фестивала /Дрилл анд Цхилл Фестивал/ на локацији кањона Тијесно /у близини рафтинг слалом стазе/ обустављен је саобраћај на дионици магистралног пута Карановац-Црна Ријека у времену од 11.00 до 11.45 часова.

За то вријеме саобраћај се преусмјерава на алтернативни путни правац Бањалука-Чађавица-Мркоњић Град.

На магистралном путу Бањалука-Прњавор, на дионици од хотела Ћубић до Клашница, због санације коловоза сваким радним даном од 8.00 до 16.00 часова саобраћа се наизмјенично, једном саобраћајном траком.

Због радова на изградњи мини хидроелектране, на магистралном путу Котор Варош-Ободник, измијењен је режим саобраћаја.

У току су радови на рехабилитацији и реконструкцији регионалног пута Лукавица-Пале, као и на проширењу моста, због чега је измијењен режим саобраћаја.

У току су радови на реконструкцији локалних путева у општини Доњи Жабар, због чега је измијењен саобраћај на дионици пута Обудовац-Лончари.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћа се на путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре-Челић, због појаве клизишта у рејону Челића.

На локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике, саобраћај се, због активираног клизишта, одвија једном траком, наизмјенично.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћа се једном саобраћајном траком, док теретна возила не саобраћају.

Због покретања клизишта, на локалном путу Сводна-Брезици у општини Нови Град потпуно је обустављен саобраћај.

На путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила преусмјерен је на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо. Због радова на санацији клизишта вечерас до 18.00 часова, обустављен је саобраћај на регионалном путу Прибој-Лопаре, а саобраћај се преусмјерава на локални пут кроз Тобут.

Ауто-мото савез Републике Српске подсјећа све возаче да је у Републици Српској почела нова школска година и позива их да возе крајње опрезно у зонама основних и средњих школа, те да обрате посебну пажњу на ђаке који се крећу дуж коловоза.

У Федерацији БиХ због радова у тунелу Врандук два на магистралном путу Зеница-Немила, саобраћај се одвија једном траком наизмјенично, а због повремено појачане фреквенције возила могуће је формирање дужих колона у оба смјера.

Спорије због радова, саобраћа се и на дионицама путева Коњиц-Јабланица, Олово-Кладањ-Ступари, Сребреник-Орашје, Ланиште-Кључ и Јајце-Језеро.

Због санације пута обустављен је саобраћај на путу Тромеђа-Звировићи.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.