X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Обавијест
10/09/2019 |  09:18 ⇒ 11:03 | Извор: СРНА

Додик: Комшић у Великој Британији у своје име, а не Предсједништва

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић присуствује обреду посвећеном некадашњем високом представнику у БиХ Педију Ешдауну у Лондону у своје име, а не Предсједништва.
Милорад Додик (Фото: D.S/klix.ba) -
Милорад Додик (Фото: D.S/klix.ba)

- Он тамо није у име Предсједништва БиХ, као што ни његова посјета Великој Британији није у име Предсједништва. Педи Ешдаун је овдје остао упамћен као међународни преступник, који је у свом мандату погазио све позитивне и домаће и међународне правне акте - истакао је Додик, упитан да прокоментарише Комшићево учешће на служби организованој у знак сјећања на Ешдауна који је умро у децембру прошле године.

Српски члан Предсједништва БиХ подсјетио је да је, захваљујући Ешдауновим активностима које су биле у маниру најгорих окупатора који су упамћени, БиХ данас далеко од нормалне заједнице.

- Одлазећи из БиХ, за собом је оставио десетине и стотине људи и њихових породица којима су због његових накарадних и неправних одлука погажена основна људска права. Оставио је Дејтонски споразум на чијој је девастацији максимално радио, а бавећи се политичком корупцијом из БиХ је изнио значајну материјалну корист - рекао је Додик.

Ако је БиХ имала непријатеља у својој послијератној историји, истакао је Додик, онда је то био Педи Ешдаун.