latinica  ћирилица
10/09/2019 |  09:39 ⇒ 19:56 | Аутор: СРНА

Вулин: Јака српска војска је добра вијест за Балкан

Јака Војска Србије је добра вијест за Балкан јер то значи мир, изјавио је данас министар одбране Србије Александар Вулин.
Александар Вулин (Фото: Министарство одбране Србије) -
Александар Вулин (Фото: Министарство одбране Србије)

Он је навео да је војска јача у смислу наоружања, састава, опреме, обуке, материјалног статуса и у смислу поштовања које се осјећа према њој у земљи и иностранству.

Вулин је навео да је тачно да су војне вјежбе све чешће, те да је свака војна вјежба порука и пријатељима и непријатељима, те додао "да се свако сврста гдје мисли да треба и нека то тумачи".

Он је рекао да су поруке исте и пријатељима и непријатељима, а то су, како је указао, да је Србија стабилна и спремна да чува себе, мир и Србе, гдје год они живјели.

- Свако ко воли Србију је срећан због тога - рекао је Вулин за РТС и додао да онај ко жели да угрози Србију сигурно не може да буде задовољан што је видио јаку српску војску.

Говорећи о изјавама хрватских званичника након недавне забране делегацији Војске Србије да посјети Хрватску, Вулин је рекао да инциденти никада не долазе од стране Србије.

Он је навео да Србија не покреће реторику свађа и сукоба, а да Хрватска увијек оптужује Србију.

- Ми ћемо саградити меморијални центар и сачувати истину о Јасеновцу. Нећемо дозволити никоме да истину заборави и гурне у дневну политику - рекао је Вулин.

Он је истакао да Србија не жели затезање на Балкану, већ жели мир и да сви буду стабилни као Србија.