latinica  ћирилица
10/09/2019 |  14:55 ⇒ 16:40 | Аутор: РТРС

Аргентина у полуфиналу Мундобаскета, Србија иде кући!

Кошаркашка репрезентација Србије поражена је у четвртфиналу Свјетског првенства у Кини, од селекције Аргентине (97:87). По четвртинама 25:23, 29:26, 14:18, 29:20.
Србија Аргентина (КСС Србије) -
Србија Аргентина (КСС Србије)

Србија иде кући! Односно, чека је борба од петог до осмог мјеста, што прије овог такмичења се сматрало великим неуспјехом, а таква констатација остаје и послије овог болног пораза. 

Послије сјајног старта и четири побједе (Филипини, Ангола, Италија, Порторико), услиједла су два хладна туша, прво Шпанија у групи за прво мјесто, које би донијело лакшег противника, а онда и у мечу који одређеује пут за медаљу, или води кући. Аргентина је била боља током цијелог меча, имала констатну предност, истина не већу од 5-6 поена, која је била на страни "гаучоса" мање -више током цијелог меча. 

Аргентина тако иде у полуфинале на мегдан побједнику меча САД - Француска, док ће Србија кући, и без олимпијске визе, која је била примарни циљ Мундобаскета. 

Изузев донекле Јокића, Богдановића и Бјелице у Србији није било расположеног играча, док је Аргентина имала широку лепезу, коју су предводили "неуништиви" Скола, и сјајни плејмејкер Кампацо са 18 поена, 6 скокова и 12 асистенција, а и те како су свој допринос дали Лапровитола, Гарино, Дек....

Друго четвртфинале играју Шпанија и Пољска, а сутра су на програму преостала два, споменути САД - Француска и Аустралија - Чешка.