latinica  ћирилица
10/09/2019 |  15:01 ⇒ 16:08 | Аутор: vecernjenovosti

Бјелица се извинио навијачима: Нисмо се ментално спремили, убија ме овај пораз

Србија се неће борити за медаљу. Разлог за то је пораз од Аргентине у четвртфиналу Свјетског купа. Немања Бјелица је, као и остали саиграчи, био видно незадовољан.

- Рекао бих много тога, али ћу се потрудити да скратим. Ово је веома тежак пораз за нас - почео је Бјелица излагање на конференцији за медије. Наставио је у истом даху.

- Прије свега, желимд а се извиним Србији, земљи која је вјеровала у нас и нашим навијачима. Имали смо добру екипу, али је овакав тип турнира. Можда смо бољи тим од Аргентине, али су они жељели више ову побједу. Нисмо били спремни за овај меч, прије свега ментално, посебно ја. Видјели смо како су они славили, са сузама, заслужили су ово. Осврнуо се на саиграче.

- Ми смо сјајна група људи. Нисмо изгубили зато што смо арогантни, само се нисмо ментално спремили за овај меч. Могу сатима да причам о саиграчима, али нам је овај пораз тешко пао. Убија ме. Много смо рада уложили овог љета. Ипак, има ствари које су важније од спорта. Мицић је поред смрти мајке играо овај меч...

Не прихвата критике на рачун својих другара из репрезентације.

- Жељели смо ово да освојимо, али смо то урадили на погрешан начин. Годинама смо фаворити, за четвртфинале мораш да будеш спреман. Можда наша група није била довољно чврста. Било како било, морамо да се спремимо за наредне мечеве. Дошли смо овде као тим и можда смо жељели све на погрешан начин. Знамо како да се изборимо са притиском, нема еуфорије. Морамо ово да завршимо јако и да се као тим вратимо кући - завршио је Бјелица.