latinica  ћирилица
10/09/2019 |  15:39 ⇒ 15:44 | Аутор: СРНА

Почело снимање филма "Хотел Београд"

У Београду је почело снимање српско-руског филма "Хотел `Београд`" у режији Константина Статског у којем главне улоге играју Милош Биковић и Диана Пожарскаја.
Милош Биковић (Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија) -
Милош Биковић (Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија)

На конференцији за новинаре Биковић је рекао да филм представља наставак популарних руских телевизијских серија "Кухиња" и "Хотел `Елеон`".

Биковић, који са Пожарском игра у серији "Хотел `Елеон`", објаснио је да је намјера да се на овај начин понуди руском тржиту нешто ново и промовише српска култура, пренио је "Спутњик".

- Ријешили смо да снимимо наставак, филм и серију од три епизоде, чија радња би се дешавала у Београду како бисмо додали српски колорит, промовисали српску културу и Србију као туристичку дестинацију - рекао је он.

Биковић је навео да у овој романтичној комедији руских аутора која се снима у Београду играју Љубомир Бандовић, Миодраг Радоњић /који је са Биковићем и продуцент/, Жика Тодоровић, Јелисавета Орашанин, Предраг Дамјановић, Јаков Јевтовић и Борис Дергачев.

Он је напоменуо да су руски сценаристи прије годину дана боравили у Београду како би осјетили дух града и овдашњи менталитет.

- Они знају један менталитет из филмова Емира Кустурице и та непредвидивост, спој апсурдног и немогућег, као и суживот лудила и радости њихова је предрасуда о Србији. Ми се ослањамо на ту предрасуду, али се и трудимо да прикажемо оно што није виђено у филмовима Кустурице, онај европски дио Србије и Београда - лијеп, млад, насмијан", каже Биковић.

Снимање би требало да буде завршено крајем октобра, а сљедеће године се очекује премијера у биоскопу и приказивање на каналу "Супер стар".